Olaszrizling 2022

1 990 Ft

ezüstérem az 54. villányi borversenyen

Szép struktúra, különleges ízvilág

classicus SZÁRAZ fehérBOR

Friss, gyümölcsös karakterek illatban és ízben egyaránt, melyhez a fahordó használat szolíd jegyei társulnak.

Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 8-10°C

Remek választás tenger gyümölcsei, sült halak vagy akár grillezett csirkehús mellé.

Kiszerelés: 750 ml

Egységár: 2.653 Ft/liter

Rendeléssel és vásárlással kapcsolatos szabályzatokat ITT éri el.

Elfogyott

Leírás

VÉDETT EREDETŰ CLASSICUS VILLÁNYI BOR

A Villányi borvidék északi részén fekvő Weingarten-dűlőben található szőlőültetvényeinken egyaránt megtalálhatóak a régióra jellemző hazai és nemzetközi fajták (portugieser, kékfrankos, pinot noir, merlot, cabernet franc, cabernet sauvignon). A lösz és vörösagyag talajnak, a szubmediterrán jellegű klímának és az átlagon felüli terméskorlátozásnak köszönhetően kiváló minőségű villányi classicus és prémium borokat készítünk, a 2008-as esztendőtől kezdve évente körülbelül 100 000 palackot.

DHC VILLÁNY

DHC Villány_villanyiborvidek_palkonya_mokos_pinceszet

Védett eredetű villányi bort kizárólag a borvidék területén szüretelt, meghatározott szőlőfajtákból lehet készíteni. Az eredetvédett villányi borokat a képen látható kikericses emblémával kiegészített “Districtus Hungaricus Controllatus Villány” feliratról ismerheted fel.

Tudj meg többet a villányi borok eredetvédelméről ITT.

További információk

Származási hely

Villányi Borvidék – Siklóshoz közeli részre telepített, idősebb fehérszőlő területek.
TALAJ: mészkő alap, lösz és agyag termőréteggel
SZÜRET: kézi, kis ládákba – 2022. szeptember 20.
PALACKOZÁS: 2023. február 22.

Bor adatok

ALK.: 13,5 %
CUKOR: 2,2 G/L
SAV: 6 G/L
EXTRAKT: 19 G/L

Technológia jellemzők

ERJESZTÉS: egész, sértetlen fürtökben beérkező szőlőt bogyóztuk, alacsony nyomáson préseltük. Musttisztítást követően irányítottan, 16-17 fokon, reduktívan erjedt.

ÉRLELÉS: a tétel felét 3 hónapig 500 literes fahordóban érleltük, melyet palackozás előtt visszaházasítottunk a tartályban érlelt részhez.

Többet szeretne tudni Pincészetünkről és a Villányi borvidékről? Iratkozzon fel hírlevelünkre most!

A *-al jelölt mezők kitöltése kötelező!
Die mit * gekennzeichneten Felder sind Pflichtfelder!
Fields marked with a * are required!