Családi pincészetünk jóval több, mint egy hagyományos pincészet, hiszen a közel 300 hektáron elterülő birtokunkon a szőlészeti-borászati tevékenység mellett számos más, sokoldalú tevékenységet folytatunk, melynek eredményeképp az idelátogatók rengeteg  színes élménnyel gazdagodhatnak!

A végtelenbefutó SZŐLŐÜLTETVÉNY

Szőlőültetvényünk a Villányi-hegység Palkonyához közeli platóján, különleges adottságú területen, a Weingarten-dűlőben fekszik. A 15 hektárnyi terület szőlőösszetétele a következő: 4,5 hektáron kékoportó található, a többi 1,5 – 2 hektáros területeken egyenlő arányban kékfrankos, pinot noir, merlot, cabernet sauvignon és cabernet franc terül el. A 2018-as esztendőben további 2 hektár fehérszőlő csemete ültetvénnyel bővítettük területünket. A hazai és nemzetközi fajtákból készült fajtaboraink és házasításaink széles választéka a garancia arra, hogy minden borkedvelő megtalálja a számára legkedvesebb tételt.

A napsütötte GYÜMÖLCSÖS

Pincészetünk a hagyományos és egyben nemzetközileg (el)ismert villányi vörösborok mellett különlegességnek számító prémium gyümölcsborok készítésével is foglalkozik. A gyümölcsbor készítésének technológiája nagyon hasonlít a klasszikus szőlőből erjesztett boréhoz: érett gyümölcsöt szüretelünk, melyet azonnal a feldolgozóba szállítunk, ahol megtörténik a minőség-ellenőrzés és osztályozás. A frissen szedett gyümölcs mosása és magozása a szüretet követően 20 percen belül megtörténik, majd az erjesztés következik oxigéntől elzárt, hűtött környezetben a friss ízek megőrzése érdekében.

Fontosnak tartjuk, hogy gyümölcsborainkat kizárólag saját és hazai termelésű, friss, zamatos gyümölcsökből készítjsük, víz, színező-, és ízesítőanyagok hozzáadása nélkül. Az alapanyag 45 hektáros gyümölcsösünk legfinomabb gyümölcsei közül kerül ki.Meghatározó gyümölcseink a meggy és a szilva, de többek között megtalálható eper, kajszi, cseresznye, körte, barack, valamint alma is. Gyümölcsboraink mellett egyaránt innen származnak, 100%-os gyümölcsleveink és pálinkáink zamatos alapanyagai.

Fotó: Mirkophoto

Palkonya tükrei- a HALASTAVAK

Palkonya környékén található két halastavunk több mint 20 hektáron terül el. Tavainkban főként ponty található, de többek között amur, süllő és harcsa is előfordul. A vidéki idill kedvelőinek horgászásra is van lehetősége, melyről bővebb információ itt található.

Fotó: Sóki Attila

ONLINE BIRTOKLÁTOGATÁS A MOKOS PINCÉSZETTEL

Ismerje meg jobban a Mokos Birtokot és Pincészetünk történetét! Tartson velünk online birtoklátogatásunkon, ahol virtuális sétáink során mutatjuk be a palkonyai birtokot és a Mokos Pincészetet.

Többet szeretne tudni Pincészetünkről és a Villányi borvidékről? Iratkozzon fel hírlevelünkre most!

No Fields Found.