A Pincészetről

A mesébe illő Villányi-hegység lankáinak oldalában ámulatba ejtő pince-színház magasodik a fák közül, melynek Panoráma Borteraszáról egy pohár kellemes Villányi Franc kíséretében csodálhatja az idelátogató a lenyűgöző palkonyai kilátást.

Friss ízeket, könnyed rozéborokat kóstolna? Netán testes, robosztus vörösborokat keres? Szortimentünkben garantáltan talál kedvére valót! Ha pedig borkülönlegességekre vágyna, próbáljon ki valami valódi ínyencséget, kóstolja meg prémium gyümölcsborainkat!

Kortyoljon bele Ön is a borvidék ízeibe!

Villányi borok

A nagy áttörést pincészetünk életében a 2003-as év hozta, amikor Palkonyán, a Weingarten dűlőben 15 hektár szőlő telepítésébe kezdett Mokos Gábor, kiegészítve az elődeinktől örökölt villánykövesdi ültetvényeket. Területeinket a 2018-as évben  további 2 hektár szőlőültetvénnyel egészítettük ki és emellett más irányú fejlesztésbe is kezdtünk, célul tűzve ki a kisebb borvidéki települések életének felpezsdítését.

Szőlőültetvényeinken megtalálhatóak a régióra jellemző hazai és nemzetközi fajták is (portugieser, kékfrankos, pinot noir, merlot, cabernet franc, cabernet sauvignon). A lösz és vörösagyag talajnak, a szubmediterrán jellegű klímának és az átlagon felüli terméskorlátozásnak köszönhetően kiváló minőségű villányi classicus és prémium borokat készítünk, a 2008-as esztendőtől kezdve évente körülbelül 100 000 palackot.

Prémium Gyümölcsborok

Pincészetünk a hagyományos villányi vörösborok mellett gyümölcsbor különlegességek készítésével is foglalkozik. Nem titkolt célunk, hogy ezt a Magyarországon még kevésbé elterjedt italkategóriát a fogyasztókkal megismertessük. Fontosnak tartjuk, hogy gyümölcsborainkat kizárólag hazai termelésű, friss, zamatos gyümölcsökből készítjük, víz, színező-, és ízesítőanyagok hozzáadása nélkül.

Az alapanyag 45 hektáros gyümölcsösünk legfinomabb gyümölcsei közül kerül ki. A technológia nagyon hasonlít a klasszikus szőlőgyümölcsből erjesztett boréhoz: érett gyümölcsöt szüretelünk, melyet azonnal a feldolgozóba szállítunk. A frissen szedett gyümölcs magozása a szüretet követően 20 percen belül megtörténik, majd az erjesztés következik oxigéntől elzárt környezetben a friss ízek megőrzése érdekében. Gyümölcsboraink többsége édes, de ha Ön a száraz borok híve, kóstolja meg barrique hordóban érlelt meggyborunkat!

Többet szeretne tudni Pincészetünkről és a Villányi borvidékről? Iratkozzon fel hírlevelünkre most!

A *-al jelölt mezők kitöltése kötelező!
Die mit * gekennzeichneten Felder sind Pflichtfelder!
Fields marked with a * are required!