Palkonyai rendezvények

Palkonyai Nyitott Vince – pincetúra a palkonyai borászokkal – Január

A palkonyai borászok a hideg téli időben is pincejárásra invitálják a borkedvelőket az egész napos Palkonyai Nyitott Vince nap keretében. Az ide látogatókat hagyományőrző borkóstolóval, vesszőfakasztással és isteni lakomával várják a település vendéglátói. Egy nap alatt akár 4-5 borászat is bejárható, így olyan kisebb, rejtett pincékbe is bekukkanthatunk amik egyébként nincsenek nyitva az év többi részében. A borok mellett a helyi finomságok is hozzájárulnak a kulináris élményhez. A Palkonyai Nyitott Vince egész napos kikapcsolódást nyújt mindenki számára, tökéletes alkalom családi, baráti összejövetelekre egy autentikus tájon, jó hangulatban, finom borokkal karöltve.

Tovább az eseményhez >>


HÚS!VÉT PALKONYÁN 

Színvonalas gasztro rendezvényre vágysz, ahol az ínyenc falatokhoz helyi borokat kóstolhatsz? Húsvét után egy héttel a Stílusos Vidéki Éttermiség igazi gasztronómiai eseménye várja a Palkonyára látogatókat. A tavasz köszöntése jegyében 2 napon át, több mint 10 étterem kínálatából falatozhatnak a résztvevők, melyhez a borokat a palkonyai pincék biztosítják. Udvarházak, színes programok, grill ételek, kézműves finomságok, cuki sütiműhelyek, műemlék pincék és a hozzájuk illő isteni borok egy igazi kulináris kalandozást biztosítanak.
A SVÉT, vagyis a Stílusos Vidéki Éttermiség egy azonos felfogású, ám eltérő stílusú éttermek baráti szövetsége, melynek tagjai között folyamatos szakmai munka folyik azzal a céllal, hogy a vendégeknek valódi és emlékezetes gasztro élményt nyújtsanak. A Húsvét extrákkal rendezvény tükrözi az éttermek hitvallásait, így remek alkalmat ad arra, hogy felszabadultan, családi környezetben vagy barátokkal együtt, élvezzük az ételeket színes programokkal összekötve. A SVÉT célja a HÚS!VÉT rendezvény során, hogy összehozza a gasztronómia iránt érdeklődőket és a különböző kézműves éttermeket, cukrászdákat az ország minden tájáról.

Tovább az eseményhez >>


Palkonyai Dűlőfutás 

Egy igazán sportos kezdeményezés, nem csak futóknak!
A Palkonyai Dűlőfutásra április utolsó hétvégéjén kerül sor Palkonyán és a Villányi borvidék szebbnél szebb szőlődűlőin, olyan gyönyörű helyszíneken, mint a Szent Bertalan Kápolna, Weingarten dűlő, Vylyan birtok szőlőligetei, vagy épp a Kék túra egyes szakaszai. Tökéletes alkalom ez arra, hogy megismerd milyen helyszínen is készülnek a népszerű villányi borok. Futóverseny mellett gasztropiknik, finom borok, lounge hangulat és egyéb szórakoztató programok is várják az ide látogatókat. 

Tovább az eseményhez >>


A KENYÉR és Kávé ILLATA 

Egy hétvége, amikor minden a kenyérről és a kézműves kávéról szól Palkonyán! Gyere és tanuld meg a kenyér készítés fortélyait a legjobbaktól és közben ismerd meg Somogy, Tolna és Baranya megye legjobb speciality kávéit! Izgalmas workshopok, kóstolók, sztárvendégek, családi programok Palkonyán.

Részletek hamarosan…


PALKONYAI PÜNKÖSDI NYITOTT PINCÉK 

Lassulj be Palkonyán fesztiváli hangulatban! Pünkösdkor igazi programkavalkád várja a Palkonyára látogatókat: kiváló borok, műemléki pincesor, hangulatos kulturális rendezvények és könnyűzenei koncertek varázsolják az ünnepet igazi élménnyé. Ezen a napon Palkonya, a kis békés falucskából fesztiváli forgataggá válik, laza könnyűzenei programokkal, különleges művészeti kiállításokkal, amelyek hangulatossá varázsolják a nyitott pincék atmoszféráját.
A két napos rendezvény ideje alatt a jól megszokott Pünkösdi Nyitott Pince hangulat vár mindenkit. Egy Palkonya pohár megvásárlásával körbejárhatod a falu kis, izgalmas, rejtett pincéit, így közel 10 pince boraiba is belekóstolhatsz. Hűsölj gyönyörű tájakon, vagy hozz egy pokrócot és heveredj le a fűbe barátaiddal egy pohár Villányi vörösborral! A borozós élmények mellett grill ételek, frissensültek, rétes és számos finomság vár, kézműves “Palkonyai portéka” kirakodóvásár, gyermek játszópark és lovas felvonulás is a programok részét képezi.

Részletek hamarosan…


PALKONYAI Szüreti NYITOTT PINCÉK – szeptember.

Lassulj be Palkonyán ősszel egy hamisítatlan szüreti fesztiváli hangulatban! A szüreti időszakban is vár a Palkonyai Nyitott Pincék! Ősszel is csodás környezettel, minősített borokkal, kulturális programokkal és garantáltan jó hangulattal várunk Palkonyán. A borvidék egyik legeseménydúsabb időszaka a szüret, hiszen a dűlők szőlősorai pompás fürtökkel ajándékozzák meg a szőlősgazdákat az ősz beköszöntének idejére.   

Részletek hamarosan…


Márton napi pincejárás palkonyán – November

Újbor köszöntés és kóstolás az 5 szintes műemléki pincesor végigjárásával. Kóstolja meg a palkonyai pincék első újborait vezetett pincetúránk során. A pincejárást követően a résztvevők libavacsorával zárhatják a palkonyai túrájukat, ahol márton-napi fogásokkal készülnek helyi vendéglátóink.

Tovább az eseményhez >>


palkonya_advent_karacsony_program_baranya_pécs_adventivásár

Adventi varázs palkonyán – december

Varázslatos karácsonyi hangulattal vár Palkonya Gasztrofalu, ahol a pincészetek, éttermek és bisztrók most magával ragadó adventi forgataggal fogadják vendégeiket! 
Valódi ünnepi lassulás, ahol a legkisebbeknek karácsonyi játszóházzal készülünk, míg a nagyokat a helyi pincészetek karácsonyi borvására  és lélek melegítő forralt borai , az éttermek finomabbnál-finomabb fogásai  és a kézműves kiállítók színes portékái  várják a programok mellett.

Részletek hamarosan…


szilveszteri pincejárás palkonyán – december

Óév búcsúsztató pincejárás a mesés ötszintes palkonyai pincesoron. Zárd az esztendőt a Villányi borvidék kis ékszerdobozában, Palkonyán, ahol a helyi borosgazdák látnak vendégül az év utolsó előtti napján!

Részletek hamarosan…

Többet szeretne tudni Pincészetünkről és a Villányi borvidékről? Iratkozzon fel hírlevelünkre most!

A *-al jelölt mezők kitöltése kötelező!
Die mit * gekennzeichneten Felder sind Pflichtfelder!
Fields marked with a * are required!