Pincészetünk egy régi kőbánya helyére épült, melynek három körből álló alaprajza ihlette a Mokos Pincészet logóját. Jelenleg több mint 2 ezer m² az épület, ami által Palkonya legnagyobb borászata vagyunk. A területi adottságnak köszönhetően célunk egy gravitációs borászat kialakítása, mely 2020-ra fog elkészülni.

Mokos_Pinceszet_villanyi_borvidek_palkonya_borok_gyumolcsborok

Pincészetünk építésének első üteme 2010-ben kezdődött és 2012 elejére készült el. A fő koncepció egy borászati üzem létrehozása volt, technológiai helységekkel és borkóstoló teremmel kiegészítve. Ennek köszönhetően pincészetünkben megtalálható modern feldolgozónk is, ahol éves szinten közel 250.000 palack bort készítünk.

Rozsdamentes tartályainkban és több száz 225, 300, 500 literes (barrique) hordókban formálódnak tökéletesre boraink. Taucher erjesztő tartályaink hűthetőek és fűthetőek is, továbbá kíméletes csömöszölési eljárást tesznek lehetővé, azért hogy ne kelljen kompromisszumokat kötnünk a borkészítés folyamán.

A korszerű technológia a bor iránti tisztelettel és az őseinktől örökölt gondossággal egészül ki, így nem véletlen, hogy a borrégióra oly jellemző szenvedélyesen tüzes vörösborok születnek nálunk.

Palkonya legmeghatározóbb pincészeteként célunk, hogy a borvidék kulturális életét felpezsdítsük és a bor valamint gasztronómiai programok mellett kulturális kikapcsolódást is nyújtsunk az ide látogatóknak. Épületünket ezért tovább bővítettük, a második ütemben épített színház- és rendezvényterem 2013 augusztusára készült el. A színházterem 300 fős nézőtere és 60 fős páholya kiegészülve a hang és fénytechnikai eszközökkel olyan befogadóképességet és technológiai felszereltséget biztosít, mely színvonalas, magas kulturális értékű rendezvények megvalósítását is lehetővé teszi. A terem akusztikai tervezését –többek között – a Pécsi Kodály Központot is tervező Arató Akusztikai Kft. végezte, így a speciális kialakításnak köszönhetően színháztermünk tökéletes koncerthelyszínként is szolgál.

Többet szeretne tudni Pincészetünkről és a Villányi borvidékről? Iratkozzon fel hírlevelünkre most!

A *-al jelölt mezők kitöltése kötelező!
Die mit * gekennzeichneten Felder sind Pflichtfelder!
Fields marked with a * are required!