Cabernet Franc 2020

3 390 Ft

TOP12 VILLÁNYI FRANC*

100% Cabernet Franc, 100% Villány – classicus formában 

CLASSICUS száraz vörösbor

A fajtára jellemző pirosbogyós gyümölcsök intenzív jegyei a tölgyfa hordós érlelés visszafogott karaktereivel társulva nyújtanak valódi élményt kóstolójuknak.

*Cabernet Franc 2020 classicus vörösborunkat a 2023-as évben a Villányi Franc & Franc Nemzetközi Fórum és Kóstolónap legjobb 12 tétele közé sorolták. A TOP12-ben 3 darab classicus, 6 darab premium és 3 darab super premium Cabernet Franc, Villányi Franc kapott helyet, így különösen büszkék vagyunk az elért sikerre. 

Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 16-18°C.

Remek választás sültek, vadak és füstölt sajtok mellé.

Kiszerelés: 750 ml

Egységár: 4.520 Ft/L

Rendeléssel és vásárlással kapcsolatos szabályzatokat ITT éri el.

Leírás

VÉDETT EREDETŰ classicus VILLÁNYI BOR

A Villányi borvidék északi részén fekvő Weingarten-dűlőben található szőlőültetvényeinken egyaránt megtalálhatóak a régióra jellemző hazai és nemzetközi fajták (portugieser, kékfrankos, pinot noir, merlot, cabernet franc, cabernet sauvignon). A lösz és vörösagyag talajnak, a szubmediterrán jellegű klímának és az átlagon felüli terméskorlátozásnak köszönhetően kiváló minőségű villányi classicus és prémium borokat készítünk, a 2008-as esztendőtől kezdve évente körülbelül 100 000 palackot.

DHC VILLÁNY

DHC Villány_villanyiborvidek_palkonya_mokos_pinceszet

Védett eredetű villányi bort kizárólag a borvidék területén szüretelt, meghatározott szőlőfajtákból lehet készíteni. Az eredetvédett villányi borokat a képen látható kikericses emblémával kiegészített “Districtus Hungaricus Controllatus Villány” feliratról ismerheted fel.

Tudj meg többet a villányi borok eredetvédelméről ITT.

További információk

Származási hely

Villányi Borvidék, Weingarten Dűlő – Palkonya
TALAJ: Dolomitos mészkő alap, lösz és vörösanyag termőréteggel fedve
TELEPÍTÉS: 2003
MŰVELÉS: Kordon
TERHELÉS: 84 Mázsa/HA
SZÜRET: Kézi – 2020. október 11.
PALACKOZÁS: 2023. április 04.

Bor adatok

ALK.: 14,5 %
CUKOR: 1,3 G/L
SAV: 5,5 G/L
EXTRAKT: 30 G/L

Technológia jellemzők

ERJESZTÉS: Irányított erjesztés acéltartályban.

ÉRLELÉS: A gyümölcsösség megőrzése érdekében a tétel egyik fele tartályban, másik fele 14 hónapig 300 literes, magyar tölgy hordóban érlelődött.

Többet szeretne tudni Pincészetünkről és a Villányi borvidékről? Iratkozzon fel hírlevelünkre most!

A *-al jelölt mezők kitöltése kötelező!
Die mit * gekennzeichneten Felder sind Pflichtfelder!
Fields marked with a * are required!