Cabernet Sauvignon 2021

4 390 Ft

Visszaváltható DRS logó

Ez a termék 50 Ft betétdíjas (visszaváltható)

ARANYÉREM: 44. Országos Borverseny – 2025

ARANYÉREM: Vinagora Nemzetközi Borverseny – 2025

ARANYÉREM: Villányi Borverseny – 2025

Karakteres, testes, férfias vörösbor, a fekete színű bogyós gyümölcsök és az étcsokoládé elegáns ízvilágával

prémium száraz vörösbor

Mély rubin szín, mérsékelten intenzív illat jellemzi.

Több rétegű tétel, rusztikus struktúrával és közepesen hosszú lecsengéssel.

Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 16-18°C

Remek választás sültek, vadak, füstölt sajtok és pörköltek mellé.

Kiszerelés: 750 ml

Egységár: 5.933 Ft/liter

 

Rendeléssel és vásárlással kapcsolatos szabályzatokat ITT éri el.

Leírás

VÉDETT EREDETŰ PREMIUM VILLÁNYI BOR

A Villányi borvidék északi részén fekvő Weingarten-dűlőben található szőlőültetvényeinken egyaránt megtalálhatóak a régióra jellemző hazai és nemzetközi fajták (portugieser, kékfrankos, pinot noir, merlot, cabernet franc, cabernet sauvignon). A lösz és vörösagyag talajnak, a szubmediterrán jellegű klímának és az átlagon felüli terméskorlátozásnak köszönhetően kiváló minőségű villányi classicus és prémium borokat készítünk, a 2008-as esztendőtől kezdve évente körülbelül 100 000 palackot.

DHC VILLÁNY

DHC Villány_villanyiborvidek_palkonya_mokos_pinceszet

Védett eredetű villányi bort kizárólag a borvidék területén szüretelt, meghatározott szőlőfajtákból lehet készíteni. Az eredetvédett villányi borokat a képen látható kikericses emblémával kiegészített “Districtus Hungaricus Controllatus Villány” feliratról ismerheted fel.

Tudj meg többet a villányi borok eredetvédelméről ITT.

További információk

Származási hely

WEINGARTEN DŰLŐ – PALKONYA, TELEPÍTÉS: 2003
MŰVELÉS: alacsony kordon
TERHELÉS: 53 mázsa/ha
SZÜRET: kézi– 2021. október 19.
PALACKOZÁS: 2024. szeptember 18., N2 védőgázzal.
Készült: 4160 palack.

Bor adatok

ALK.: 15 %
CUKOR: 2,4 G/L
SAV: 6,7 G/L
EXTRAKT: 34 G/L

Technológia jellemzők

ERJESZTÉS: Taucher tartályban, 25-28 °C hőmérsékleten, 3-4 óránként csömöszölve.

ÉRLELÉS: tartályban, majd 28 hónap M és M+ pörkölésű, 300 literes magyar tölgy hordókban.

Görgessen a tetejére
hu_HUMagyar