Palkonyai Pincetúrák

A Villányi borvidéken található, 2007-ben Európa Kulturális Falujának megválasztott Palkonya tökéletes kiindulópont egy igazi, vidéki pincetúrához.

A domboldalon fekvő műemléki pincesorok különleges látványt nyújtanak. A pincetúra során autentikus hangulatban együtt borozhatnak a helyi borászokkal, megismerhetik a családi pincék különleges történeteit és a borkészítés fortélyait is elsajátíthatják.

A bor és a jókedv – egy felejthetetlen villányi este keretében – mindig közelebb hozza egymáshoz az embereket, valamint garantált élményt és emléket nyújt.

Negyedévente kerülnek megrendezésre az egyedi hangulatú „Palkonyai Nyitott Pincék”, ahol a borkóstolás mellett, helyi finomságok, koncertek és színes programok várják a Palkonyára látogatókat.

JANUÁR – PALKONYAI NYITOTT VINCE
A palkonyai borászok a hideg téli időben is pincejárásra invitálják a borkedvelőket az egész napos Palkonyai Nyitott Vince nap keretében. Hagyományőrző borkóstolóval, vesszőfakasztással és isteni lakomával várják a település vendéglátói az ide érkezőket.

MÁJUS / JÚNIUS – PALKONYAI PÜNKÖSDI NYITOTT PINCÉK
Pünkösdkor igazi programkavalkád várja a Palkonyára látogatókat: Ezen a hétvégén Palkonya, a kis békés falucskából fesztiváli forgataggá válik, laza könnyűzenei programokkal, különleges művészeti kiállításokkal, amelyek hangulatossá varázsolják a nyitott pincék atmoszféráját. A két napos rendezvény ideje alatt a jól megszokott Pünkösdi Nyitott Pince hangulat vár mindenkit. Egy Palkonya pohár megvásárlásával körbejárhatod a falu kis, izgalmas, rejtett pincéit, így közel 10 pince boraiba is belekóstolhatsz.

SZEPTEMBER – SZÜRETI NYITOTT PINCÉK
Ősszel is színes programokkal készül Palkonya a bor szerelmeseinek. A Szüreti Nyitott Pincék alatt népzenei és néptáncos nyitott műhelyek, kulturális programok, mennyei ételek és borkóstolók várnak mindenkit, mindezt a “nyitott pincék kiváló hangulatában”.

Tovább a Palkonyai Programokhoz! >>

Többet szeretne tudni Pincészetünkről és a Villányi borvidékről? Iratkozzon fel hírlevelünkre most!

A *-al jelölt mezők kitöltése kötelező!
Die mit * gekennzeichneten Felder sind Pflichtfelder!
Fields marked with a * are required!