FRISS Fehér Cuvée 2021

2 090 Ft

nagyaranyérem a “magyarország 2021. évjárat legjobb bora” Borversenyen!

friss, Illatos, könnyed és üde 

classicus SZÁRAZ fehérBOR

Friss Fehér Cuvée házasításunk alapját két fehér szőlőfajtánk, a Sárga Muskotály és a Tramini adta, melyek jellegzetesen illatos és igazán intenzív karakterekkel bírnak. Ennek köszönhetően Pincészetünk első 2021-es fehérbora már az első korty alkalmával behízelgi magát kóstolójánál.

70% Sárga Muskotály és 30% Tramini házasítása.

Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 6-8°C

Remek választás zöldségek, grill ételek és halak mellé.

Kiszerelés: 750 ml

Egységár: 2787 Ft/l

Rendeléssel és vásárlással kapcsolatos szabályzatokat ITT éri el.

Elfogyott

Leírás

VÉDETT EREDETŰ CLASSICUS VILLÁNYI BOR

A Villányi borvidék északi részén fekvő Weingarten-dűlőben található szőlőültetvényeinken egyaránt megtalálhatóak a régióra jellemző hazai és nemzetközi fajták (portugieser, kékfrankos, pinot noir, merlot, cabernet franc, cabernet sauvignon). A lösz és vörösagyag talajnak, a szubmediterrán jellegű klímának és az átlagon felüli terméskorlátozásnak köszönhetően kiváló minőségű villányi classicus és prémium borokat készítünk, a 2008-as esztendőtől kezdve évente körülbelül 100 000 palackot.

DHC VILLÁNY

DHC Villány_villanyiborvidek_palkonya_mokos_pinceszet

Védett eredetű villányi bort kizárólag a borvidék területén szüretelt, meghatározott szőlőfajtákból lehet készíteni. Az eredetvédett villányi borokat a képen látható kikericses emblémával kiegészített “Districtus Hungaricus Controllatus Villány” feliratról ismerheted fel.

Tudj meg többet a villányi borok eredetvédelméről ITT.

További információk

Származási hely

Weingarten Dűlő – Palkonya
TELEPÍTÉS: 2018
MŰVELÉS: Alacsony kordon
SZÜRET: Kézi – 2021. szeptember 8.
PALACKOZÁS: 2021. november 05.

Bor adatok

ALK.: 12,5 %
CUKOR: 1,9 G/L
SAV: 5,6 G/L
EXTRAKT: 20 G/L
SO2: 36/90 MG/L

Technológia jellemzők

A héjban rejlő ízek ízek és illatok borba csempészése érdekében a zúzott szőlőt egy éjszakán át hidegen áztattuk.
ERJESZTÉS: 16-17 fokon, reduktívan, fajtánként külön acéltartályban történt, majd az első fejtés után házasítottuk.

Érdekelhetnek még…

Többet szeretne tudni Pincészetünkről és a Villányi borvidékről? Iratkozzon fel hírlevelünkre most!

A *-al jelölt mezők kitöltése kötelező!
Die mit * gekennzeichneten Felder sind Pflichtfelder!
Fields marked with a * are required!