Villányi Franc Super Premium 2017

9 490 Ft

TOP12 Villányi Franc*

ARANYÉREM A XXXVIII. SZENT GYÖRGY-NAPI BORVERSENY
Aranyérem a 2022-es villányi Borversenyen

magas komplexitású, testes vörösbor, melyben a gyümölcsös jegyeket a hordó fűszerek egészítik ki

super prémium vörösbor

A villányi borvidék Super Premium kategóriájú zászlósbora a Villányi Franc. Fajtára jellemző fekete bogyós gyümölcsök dominálnak a borban, melyet a 26 hónapos tölgyfahordós érlelés ízjegyei egészítenek ki. A pincészet fajta csúcsbora csupán különleges évjáratokban készül, így garantálva az egyedi és komplex kóstolási élményt.

A Weingarten dűlőben található Cabernet Franc ültetvényeink legjobb adottságú részeit már a metszéstől kezdve alacsony tőketerhelésre kalibráljuk a koncentrált ízvilág elnyerése érdekében. Az évjárat függvényében Premium és Super Premium kategóriájú Franc-okat is készítünk, melyek alapanyagát külön tartályban erjesztjük. A hordós érlelés folyamán a legszebb hordók kiválasztásra kerülnek, és ezen tételek alkotják a Super Premium kategóriájú Villányi Franc-unkat.

*Villányi Franc 2017 Super Premium vörösborunkat a 2022-es évben a Villányi Franc & Franc Nemzetközi Fórum és Kóstolónap legjobb 12 tétele közé sorolták. A TOP12-ben 3 darab classicus, 6 darab premium és 3 darab super premium Cabernet Franc, Villányi Franc kapott helyet, így különösen büszkék vagyunk az elért sikerre. 

Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 16-18°C.

Remek választás sültek, vadak és füstölt sajtok mellé.

Kiszerelés: 750 ml

Egységár: 12.653 Ft/L

Rendeléssel és vásárlással kapcsolatos szabályzatokat ITT éri el.

Elfogyott

Leírás

VÉDETT EREDETŰ SUPER PREMIUM VILLÁNYI BOR

A Villányi borvidék északi részén fekvő Weingarten-dűlőben található szőlőültetvényeinken egyaránt megtalálhatóak a régióra jellemző hazai és nemzetközi fajták (portugieser, kékfrankos, pinot noir, merlot, cabernet franc, cabernet sauvignon). A lösz és vörösagyag talajnak, a szubmediterrán jellegű klímának és az átlagon felüli terméskorlátozásnak köszönhetően kiváló minőségű villányi classicus és prémium borokat készítünk, a 2008-as esztendőtől kezdve évente körülbelül 100 000 palackot.

DHC VILLÁNY

DHC Villány_villanyiborvidek_palkonya_mokos_pinceszet

Védett eredetű villányi bort kizárólag a borvidék területén szüretelt, meghatározott szőlőfajtákból lehet készíteni. Az eredetvédett villányi borokat a képen látható kikericses emblémával kiegészített “Districtus Hungaricus Controllatus Villány” feliratról ismerheted fel.

Tudj meg többet a villányi borok eredetvédelméről ITT.

További információk

Származási hely

Weingarten Dűlő – Palkonya,
TELEPÍTÉS: 2003
MŰVELÉS: Alacsony kordon
TERHELÉS: 43 Mázsa/HA
SZÜRET: Kézi – 2017. október 05.
PALACKOZÁS: 2020. április 23.

Bor adatok

ALK.: 14,8 %
CUKOR: 1,5 G/L
SAV: 5,6 G/L
EXTRAKT: 34 G/L
SO2: 15/125 MG/L

Technológia jellemzők

ERJESZTÉS: Taucher tartályban 24-27°C hőmérsékleten, 3-4 óránként csömöszölve.

ÉRLELÉS: 26 hónapon át M és M+ pörkölésű, 225 literes, magyar (70%) és francia (30%) tölgy hordókban.

Többet szeretne tudni Pincészetünkről és a Villányi borvidékről? Iratkozzon fel hírlevelünkre most!

A *-al jelölt mezők kitöltése kötelező!
Die mit * gekennzeichneten Felder sind Pflichtfelder!
Fields marked with a * are required!