Olaszrizling 2019

1 790 Ft

Szép struktúra, különleges ízvilág

classicus SZÁRAZ fehérBOR

Friss, gyümölcsös karakterek illatban és ízben egyaránt, melyhez a fahordó használat szolíd jegyei társulnak.

Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 8-10°C

Remek választás tenger gyümölcsei, sült halak vagy akár grillezett csirkehús mellé.

Elfogyott

Leírás

VÉDETT EREDETŰ CLASSICUS VILLÁNYI BOR

A Villányi borvidék északi részén fekvő Weingarten-dűlőben található szőlőültetvényeinken egyaránt megtalálhatóak a régióra jellemző hazai és nemzetközi fajták (portugieser, kékfrankos, pinot noir, merlot, cabernet franc, cabernet sauvignon). A lösz és vörösagyag talajnak, a szubmediterrán jellegű klímának és az átlagon felüli terméskorlátozásnak köszönhetően kiváló minőségű villányi classicus és prémium borokat készítünk, a 2008-as esztendőtől kezdve évente körülbelül 100 000 palackot.

DHC VILLÁNY

DHC Villány_villanyiborvidek_palkonya_mokos_pinceszet

Védett eredetű villányi bort kizárólag a borvidék területén szüretelt, meghatározott szőlőfajtákból lehet készíteni. Az eredetvédett villányi borokat a képen látható kikericses emblémával kiegészített “Districtus Hungaricus Controllatus Villány” feliratról ismerheted fel.

Tudj meg többet a villányi borok eredetvédelméről ITT.

További információk

Származási hely

Villányi Borvidék
TERHELÉS: 85 Q/H.
SZÜRET: Kézi – 2019. október 7.

Bor adatok

ALK.: 13,5 %
CUKOR: 2,4 G/L
SAV: 6,3 G/L
EXTRAKT: 22 G/L
SO2: 39/104 MG/L

Technológia jellemzők

ERJESZTÉS: azonnali léelválasztást követően a friss gyümölcsös illatok és ízek megőrzése érdekében irányítottan, 16-17 °C fokon, reduktívan erjedt.
ÉRLELÉS: a tétel 13%-a új, 300 literes fahordóba került fél évre.

Többet szeretne tudni Pincészetünkről és a Villányi borvidékről? Iratkozzon fel hírlevelünkre most!

A *-al jelölt mezők kitöltése kötelező!
Die mit * gekennzeichneten Felder sind Pflichtfelder!
Fields marked with a * are required!