Olaszrizling 2023

2 190 Ft

ARANYÉREM MAGYARORSZÁG 2023 ÉV LEGJOBB ÚJBORA BORVERSENYen
ARANYÉREM az 55. villányi BORVERSENYen
ARANYÉREM A XXXIX. SZENT GYÖRGY-NAPI BORVERSENYEN

friss, könnyed gyümölcsösség

classicus SZÁRAZ fehérBOR

Friss, gyümölcsös karakterek illatban és ízben egyaránt – 2023 első újbora palackban! Pincészetünk életében először géppel szüretelt és válogatott fehér szőlőt dolgoztunk fel, így ez és a modern reduktív technológia is segítette azt, hogy 2023-as Olaszrizling tételünk már ilyen korán palackba kerülhetett.

Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 8-10°C

Remek választás tenger gyümölcsei, sült halak vagy akár grillezett csirkehús mellé.

Kiszerelés: 750 ml

Egységár: 2.920 Ft/liter

Rendeléssel és vásárlással kapcsolatos szabályzatokat ITT éri el.

Elfogyott

Leírás

VÉDETT EREDETŰ CLASSICUS VILLÁNYI BOR

A Villányi borvidék északi részén fekvő Weingarten-dűlőben található szőlőültetvényeinken egyaránt megtalálhatóak a régióra jellemző hazai és nemzetközi fajták (portugieser, kékfrankos, pinot noir, merlot, cabernet franc, cabernet sauvignon). A lösz és vörösagyag talajnak, a szubmediterrán jellegű klímának és az átlagon felüli terméskorlátozásnak köszönhetően kiváló minőségű villányi classicus és prémium borokat készítünk, a 2008-as esztendőtől kezdve évente körülbelül 100 000 palackot.

DHC VILLÁNY

DHC Villány_villanyiborvidek_palkonya_mokos_pinceszet

Védett eredetű villányi bort kizárólag a borvidék területén szüretelt, meghatározott szőlőfajtákból lehet készíteni. Az eredetvédett villányi borokat a képen látható kikericses emblémával kiegészített “Districtus Hungaricus Controllatus Villány” feliratról ismerheted fel.

Tudj meg többet a villányi borok eredetvédelméről ITT.

További információk

Származási hely

Villányi Borvidék – újtelepítésű, fiatal fehérszőlő területek.
TALAJ: mészkő alap, lösz és agyag termőréteggel
SZÜRET: gépi szüret és válogatás – 2023. augusztus 24.
PALACKOZÁS: 2023. október 9.

Bor adatok

ALK.: 12,5 %
CUKOR: 0,9 G/L
SAV: 5,4 G/L
EXTRAKT: 21,6 G/L

Technológia jellemzők

ERJESZTÉS: Koracél tartályban 13-16 °C hőmérsékleten, reduktív módon.

ÉRLELÉS: A könnyedség és a gyümölcsösség megőrzése érdekében nincsen fahordós érlelés.

Többet szeretne tudni Pincészetünkről és a Villányi borvidékről? Iratkozzon fel hírlevelünkre most!

A *-al jelölt mezők kitöltése kötelező!
Die mit * gekennzeichneten Felder sind Pflichtfelder!
Fields marked with a * are required!