Olaszrizling 2023

2 190 Ft

Elfogyott

GOLD IN HUNGARY'S BEST NEW WINE WINNER OF THE YEAR 2023
GOLD MEDAL at the 55th Villány BORVERSENY
GOLD MEDAL AT THE XXXIXTH SAINT GEORGE DAY WINE COMPETITION

friss, könnyed gyümölcsösség

classicus SZÁRAZ whiteWINE

Friss, gyümölcsös karakterek illatban és ízben egyaránt – 2023 első újbora palackban! Pincészetünk életében először géppel szüretelt és válogatott fehér szőlőt dolgoztunk fel, így ez és a modern reduktív technológia is segítette azt, hogy 2023-as Olaszrizling tételünk már ilyen korán palackba kerülhetett.

Recommended consumption temperature: 8-10°C

A great choice with seafood, fried fish or even grilled chicken.

Capacity: 750 ml

Unit price: 2.920 Ft/litre

Policies on ordering and purchasing HERE reaches.

Leírás

CLASSICUS VILLÁNY WINE OF PROTECTED ORIGIN

Our vineyards, located in the Weingarten vineyard in the northern part of the Villány wine region, are home to the typical domestic and international varieties (Portugieser, kékfrankos, pinot noir, merlot, cabernet franc, cabernet sauvignon). Thanks to the loess and red clay soils, the sub-Mediterranean climate and the above-average yield limitation, the quality of the Villány classicus and premium winesWe produce around 100 000 bottles a year, starting in 2008.

DHC MANSION

DHC Villány_villanyiborvidek_palkonya_mokos_pinceszet

Villány wine of protected origin can only be made from specific grape varieties harvested in the wine region. Villány PDO wines can be identified by the words "Districtus Hungaricus Controllatus Villány", with the cherry blossom emblem in the picture.

Find out more about the protection of the origin of Villány wines HERE.

Additional information

Place of origin

Villány Wine Region - young white vineyards in new plantations.
TALAJ: limestone base, with loess and clay layers
SZÜRET: gépi szüret és válogatás – 2023. augusztus 24.
PALACKOZÁS: 2023. október 9.

Wine data

FROM: 12,5 %
CUKOR: 0,9 G/L
SAV: 5.4 G/L
EXTRAKT: 21,6 G/L

Technology Features

MAKING: In a mild steel tank at 13-16 °C, by reduction.

AGING: No barrel ageing to preserve lightness and fruitiness.

Scroll to Top
en_USEnglish