Kékfrankos 2016

2 090 Ft

Koncentrált, gazdag ízvilágú, elegáns vörösbor.

classicus SZÁRAZ VÖRÖSBOR

A kíméletes borkészítési eljárásnak köszönhető, üde gyümölcsösség a fajtára jellemző kellemes fanyarsággal és fűszerességgel kitűnően harmonizál.

Mély, rubinvörös színű, karakteres, férfias bor.

Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 16-18°c

Remek választás kéksajt, halászlé és fűszeres ételek mellé.

Elfogyott

Leírás

VÉDETT EREDETŰ CLASSICUS VILLÁNYI BOR

A Villányi borvidék északi részén fekvő Weingarten-dűlőben található szőlőültetvényeinken egyaránt megtalálhatóak a régióra jellemző hazai és nemzetközi fajták (portugieser, kékfrankos, pinot noir, merlot, cabernet franc, cabernet sauvignon). A lösz és vörösagyag talajnak, a szubmediterrán jellegű klímának és az átlagon felüli terméskorlátozásnak köszönhetően kiváló minőségű villányi classicus és prémium borokat készítünk, a 2008-as esztendőtől kezdve évente körülbelül 100 000 palackot.

DHC VILLÁNY

DHC Villány_villanyiborvidek_palkonya_mokos_pinceszet

Védett eredetű villányi bort kizárólag a borvidék területén szüretelt, meghatározott szőlőfajtákból lehet készíteni. Az eredetvédett villányi borokat a képen látható kikericses emblémával kiegészített “Districtus Hungaricus Controllatus Villány” feliratról ismerheted fel.

Tudj meg többet a villányi borok eredetvédelméről ITT.

További információk

Származási hely

Weingarten Dűlő – Palkonya,
TELEPÍTÉS: 2003
MŰVELÉS: Alacsony kordon
SZÜRET: KÉZI – 2016. szeptember 28.
PALACKOZÁS: 2018. november 19.

Bor adatok

ALK.: 13 %
CUKOR: 1,4 G/L
SAV: 6,5 G/L
EXTRAKT: 29 G/L
SO2: 29/119 MG/L

Technológia jellemzők

ERJESZTÉS: Koracél tartályban 25-26˛°c hőmérsékleten, 3-4 óránként csömöszölve.
ÉRLELÉS: három darab 500 literes fahordóban érlelődött 14 hónapon át.

Többet szeretne tudni Pincészetünkről és a Villányi borvidékről? Iratkozzon fel hírlevelünkre most!

A *-al jelölt mezők kitöltése kötelező!
Die mit * gekennzeichneten Felder sind Pflichtfelder!
Fields marked with a * are required!