Kékfrankos 2016

2 090 Ft

Elfogyott

Koncentrált, gazdag ízvilágú, elegáns vörösbor.

classicus SZÁRAZ BEEF

A kíméletes borkészítési eljárásnak köszönhető, üde gyümölcsösség a fajtára jellemző kellemes fanyarsággal és fűszerességgel kitűnően harmonizál.

Mély, rubinvörös színű, karakteres, férfias bor.

Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 16-18°c

Remek választás kéksajt, halászlé és fűszeres ételek mellé.

Leírás

CLASSICUS VILLÁNY WINE OF PROTECTED ORIGIN

Our vineyards, located in the Weingarten vineyard in the northern part of the Villány wine region, are home to the typical domestic and international varieties (Portugieser, kékfrankos, pinot noir, merlot, cabernet franc, cabernet sauvignon). Thanks to the loess and red clay soils, the sub-Mediterranean climate and the above-average yield limitation, the quality of the Villány classicus and premium winesWe produce around 100 000 bottles a year, starting in 2008.

DHC MANSION

DHC Villány_villanyiborvidek_palkonya_mokos_pinceszet

Villány wine of protected origin can only be made from specific grape varieties harvested in the wine region. Villány PDO wines can be identified by the words "Districtus Hungaricus Controllatus Villány", with the cherry blossom emblem in the picture.

Find out more about the protection of the origin of Villány wines HERE.

Additional information

Place of origin

Weingarten Vineyard - Palkonya,
INSTALLATION: 2003
OPERATION: Low cordon
SZÜRET: KÉZI – 2016. szeptember 28.
PALACKOZÁS: 2018. november 19.

Wine data

ALK.: 13 %
CUKOR: 1.4 G/L
SAV: 6,5 G/L
EXTRAKT: 29 G/L
SO2: 29/119 MG/L

Technology Features

ERJESZTÉS: Koracél tartályban 25-26˛°c hőmérsékleten, 3-4 óránként csömöszölve.
ÉRLELÉS: három darab 500 literes fahordóban érlelődött 14 hónapon át.

Görgessen a tetejére
en_USEnglish