“I” Fehér Cuvée 2024

2 250 Ft

friss, Illatos, könnyed és üde 

classicus SZÁRAZ fehérBOR

Az Ottonel Muskotály és a Sárga Muskotály behízelgő illatát és különleges zamatát a Hárslevelű, Királyleányka és a Tramini vidám savai frissítették fel és tették hosszabb életűvé “I Cuvée” fantázia névre keresztelt fehér cuvée-nkben.

Az “i” utal a házasítás alapját adó illatos fajtákra, valamint római számként az 1-re, hiszen a borkészítés során a zúzott szőlőt hidegen áztattuk egy éjszakán át.

Fajták:

Sárga muskotály, Tramini, Hárslevelű,  Ottonel Muskotály, Királyleányka

Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 6-8°C

Remek választás zöldségek, grill ételek és halak mellé.

Kiszerelés: 750 ml

Egységár: 3.986 Ft/L

Rendeléssel és vásárlással kapcsolatos szabályzatokat ITT éri el.

 

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a webshopunkban feltüntetett áraink a betétdíjat (DRS díj) tartalmazzák!

Leírás

VÉDETT EREDETŰ CLASSICUS VILLÁNYI BOR

A Villányi borvidék északi részén fekvő Weingarten-dűlőben található szőlőültetvényeinken egyaránt megtalálhatóak a régióra jellemző hazai és nemzetközi fajták (portugieser, kékfrankos, pinot noir, merlot, cabernet franc, cabernet sauvignon). A lösz és vörösagyag talajnak, a szubmediterrán jellegű klímának és az átlagon felüli terméskorlátozásnak köszönhetően kiváló minőségű villányi classicus és prémium borokat készítünk, a 2008-as esztendőtől kezdve évente körülbelül 100 000 palackot.

DHC VILLÁNY

DHC Villány_villanyiborvidek_palkonya_mokos_pinceszet

Védett eredetű villányi bort kizárólag a borvidék területén szüretelt, meghatározott szőlőfajtákból lehet készíteni. Az eredetvédett villányi borokat a képen látható kikericses emblémával kiegészített “Districtus Hungaricus Controllatus Villány” feliratról ismerheted fel.

Tudj meg többet a villányi borok eredetvédelméről ITT.

További információk

Származási hely

TERMŐHELY: Villányi Borvidék kiemelkedő szőlőtermő területe
TALAJ: Dolomitos mészkő alap, lösz és vörösanyag termőréteggel fedve
SZÜRET: Kézi, 2024. augusztus, fajtánként

Bor adatok

ALK.: 12 %
CUKOR: 0,7 G/L
SAV: 5,4 G/L
EXTRAKT: 20,5 G/L

Technológia jellemzők

A héjban rejlő ízek ízek és illatok borba csempészése érdekében a zúzott szőlőt egy éjszakán át hidegen áztattuk.
ERJESZTÉS: 16-17 fokon, reduktívan, fajtánként külön acéltartályban történt, majd ezután házasítottuk.

Érdekelhetnek még…

Többet szeretne tudni Pincészetünkről és a Villányi borvidékről? Iratkozzon fel hírlevelünkre most!

A *-al jelölt mezők kitöltése kötelező!
Die mit * gekennzeichneten Felder sind Pflichtfelder!
Fields marked with a * are required!