“V” Rozé Cuvée 2021

1 790 Ft

ezüstérem a 2022-es villányi Borversenyen!

KIrobbanó frissesség

classicus SZÁRAZ rozéBOR

Pincészetünk 2021-es rozébora már színével magával ragadja érzékszerveinket, hiszen egy élénk, élettel teli rózsaszín árnyalat köszön vissza a pohárból. Illatában és ízében a zamatos piros bogyós gyümölcsök karakterei köszönnek vissza a pohárból kóstolói számára.

Kirobbanóan gyümölcsös rozénkat kis CO2 hozzáadásával palackoztuk.

66% Kékfrankos, 33% Pinot Noir, 1% Cabernet Franc házasítása.

Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 7-9°C

Remek választás csirke, grill ételek és sajtok mellé.

Kiszerelés: 750 ml

Egységár: 2387 Ft/liter

Rendeléssel és vásárlással kapcsolatos szabályzatokat ITT éri el.

Elfogyott

Leírás

VÉDETT EREDETŰ CLASSICUS VILLÁNYI BOR

A Villányi borvidék északi részén fekvő Weingarten-dűlőben található szőlőültetvényeinken egyaránt megtalálhatóak a régióra jellemző hazai és nemzetközi fajták (portugieser, kékfrankos, pinot noir, merlot, cabernet franc, cabernet sauvignon). A lösz és vörösagyag talajnak, a szubmediterrán jellegű klímának és az átlagon felüli terméskorlátozásnak köszönhetően kiváló minőségű villányi classicus és prémium borokat készítünk, a 2008-as esztendőtől kezdve évente körülbelül 100 000 palackot.

DHC VILLÁNY

DHC Villány_villanyiborvidek_palkonya_mokos_pinceszet

Védett eredetű villányi bort kizárólag a borvidék területén szüretelt, meghatározott szőlőfajtákból lehet készíteni. Az eredetvédett villányi borokat a képen látható kikericses emblémával kiegészített “Districtus Hungaricus Controllatus Villány” feliratról ismerheted fel.

Tudj meg többet a villányi borok eredetvédelméről ITT.

További információk

Származási hely

Weingarten Dűlő – Palkonya
TELEPÍTÉS: 2003
MŰVELÉS: Szálvesszős fejműveléssel
TERHELÉS: 82 Mázsa/HA
SZÜRET: kézi – 2021. szeptember 9-10.
PALACKOZÁS: 2022. február 10.

Bor adatok

ALK.: 12,6 %
CUKOR: 1,5 G/L
SAV: 5,9 G/L
EXTRAKT: 18,4 G/L
SO2: 30/78 MG/L

Technológia jellemzők

ERJESZTÉS: 5 óra héjon tartást követően koracél tartályban 13-16 °C hőmérsékleten, reduktív módon.
ÉRLELÉS: A könnyedség és a gyümölcsösség megőrzése érdekében nincsen fahordós érlelés.

Többet szeretne tudni Pincészetünkről és a Villányi borvidékről? Iratkozzon fel hírlevelünkre most!

A *-al jelölt mezők kitöltése kötelező!
Die mit * gekennzeichneten Felder sind Pflichtfelder!
Fields marked with a * are required!