Portugieser 2019

1 790 Ft

Rubinvörös szín, intenzív gyümölcsös ízvilág és lágy, bársonyos jegyek jellemzik

classicus SZÁRAZ VÖRÖSBOR

A Kékoportóként is emlegetett Portugieser a Villányi borvidék egyik jellemző, különösen kedvelt szőlőfajtája.

Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 14-16°C

Remek választás csirke, tészta ételek és borjúpaprikás mellé.

Elfogyott

Leírás

Védett eredetű classicus villányi bor

A Villányi borvidék északi részén fekvő Weingarten-dűlőben található szőlőültetvényeinken egyaránt megtalálhatóak a régióra jellemző hazai és nemzetközi fajták (portugieser, kékfrankos, pinot noir, merlot, cabernet franc, cabernet sauvignon). A lösz és vörösagyag talajnak, a szubmediterrán jellegű klímának és az átlagon felüli terméskorlátozásnak köszönhetően kiváló minőségű villányi classicus és prémium borokat készítünk, a 2008-as esztendőtől kezdve évente körülbelül 100 000 palackot.

DHC Villány

DHC Villány_villanyiborvidek_palkonya_mokos_pinceszet

Védett eredetű villányi bort kizárólag a borvidék területén szüretelt, meghatározott szőlőfajtákból lehet készíteni. Az eredetvédett villányi borokat a képen látható kikericses emblémával kiegészített “Districtus Hungaricus Controllatus Villány” feliratról ismerheted fel.

Tudj meg többet a villányi borok eredetvédelméről ITT.

 

További információk

Származási hely

Weingarten Dűlő – Palkonya
TELEPÍTÉS: 2003
MŰVELÉS: Alacsony kordon

Bor adatok

ALK.: 12,5 %
CUKOR: 0,7 G/L
SAV: 5,1 G/L
EXTRAKT: 26 G/L
SO2: 37/48 MG/L

Technológia jellemzők

ERJESZTÉS: Koracél tartályban 21-25 °c hőmérsékleten, 3-4 óránként csömöszölve.
ÉRLELÉS: Könnyedség megőrzése érdekében gyors palackozás, fahordós érlelés nincs.

Többet szeretne tudni Pincészetünkről és a Villányi borvidékről? Iratkozzon fel hírlevelünkre most!

A *-al jelölt mezők kitöltése kötelező!
Die mit * gekennzeichneten Felder sind Pflichtfelder!
Fields marked with a * are required!