Kékfrankos 2019

2 790 Ft

Koncentrált, gazdag ízvilágú, elegáns vörösbor.

premium SZÁRAZ VÖRÖSBOR

A kíméletes borkészítési eljárásnak köszönhető, üde gyümölcsösség a fajtára jellemző kellemes fanyarsággal és fűszerességgel kitűnően harmonizál.

Mély, rubinvörös színű, karakteres, férfias bor.

Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 16-18°c

Remek választás kéksajt, halászlé és fűszeres ételek mellé.

Kiszerelés: 750 ml

Egységár: 3.720 Ft/L

Rendeléssel és vásárlással kapcsolatos szabályzatokat ITT éri el.

Leírás

VÉDETT EREDETŰ CLASSICUS VILLÁNYI BOR

A Villányi borvidék északi részén fekvő Weingarten-dűlőben található szőlőültetvényeinken egyaránt megtalálhatóak a régióra jellemző hazai és nemzetközi fajták (portugieser, kékfrankos, pinot noir, merlot, cabernet franc, cabernet sauvignon). A lösz és vörösagyag talajnak, a szubmediterrán jellegű klímának és az átlagon felüli terméskorlátozásnak köszönhetően kiváló minőségű villányi classicus és prémium borokat készítünk, a 2008-as esztendőtől kezdve évente körülbelül 100 000 palackot.

DHC VILLÁNY

DHC Villány_villanyiborvidek_palkonya_mokos_pinceszet

Védett eredetű villányi bort kizárólag a borvidék területén szüretelt, meghatározott szőlőfajtákból lehet készíteni. Az eredetvédett villányi borokat a képen látható kikericses emblémával kiegészített “Districtus Hungaricus Controllatus Villány” feliratról ismerheted fel.

Tudj meg többet a villányi borok eredetvédelméről ITT.

További információk

Származási hely

Weingarten Dűlő – Palkonya,
TELEPÍTÉS: 2003
MŰVELÉS: Alacsony kordon
SZÜRET: KÉZI – 2019. szeptember 23.

Bor adatok

ALK.: 15 %
CUKOR: 1,2 G/L
SAV: 5,9 G/L
EXTRAKT: 32,3 G/L

Technológia jellemzők

ERJESZTÉS: Koracél tartályban 24-26°c hőmérsékleten, 3-4 óránként csömöszölve.
ÉRLELÉS: 11 hónap arányos korszerkezetű 500 literes magyar tölgy hordókban, majd palackban.

Érdekelhetnek még…

Többet szeretne tudni Pincészetünkről és a Villányi borvidékről? Iratkozzon fel hírlevelünkre most!

A *-al jelölt mezők kitöltése kötelező!
Die mit * gekennzeichneten Felder sind Pflichtfelder!
Fields marked with a * are required!