“I” Fehér Cuvée 2021

1 790 Ft

ezüstérem a 2022-es villányi Borversenyen!

Illatos, könnyed, üde 

classicus SZÁRAZ fehérBOR

Az Ottonel Muskotály és a Sárga Muskotály behízelgő illatát és különleges zamatát a Hárslevelű, Királyleányka és a Tramini vidám savai frissítették fel és tették hosszabb életűvé “I Cuvée” fantázia névre keresztelt fehér cuvée-nkben.

A fajták nagyobbik részét saját, 2018-ban telepített palkonyai szőlőterületünk első termése adja, melyet villányi területekről vásárolt szőlő színesít.

Az “i” utal a házasítás alapját adó illatos fajtákra, valamint római számként az 1-re, hiszen a borkészítés során a zúzott szőlőt hidegen áztattuk egy éjszakán át.

Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 6-8°C

Remek választás zöldségek, grill ételek és halak mellé.

Kiszerelés: 750 ml

Egységár: 2387 Ft/liter

Rendeléssel és vásárlással kapcsolatos szabályzatokat ITT éri el.

Elfogyott

Leírás

VÉDETT EREDETŰ CLASSICUS VILLÁNYI BOR

A Villányi borvidék északi részén fekvő Weingarten-dűlőben található szőlőültetvényeinken egyaránt megtalálhatóak a régióra jellemző hazai és nemzetközi fajták (portugieser, kékfrankos, pinot noir, merlot, cabernet franc, cabernet sauvignon). A lösz és vörösagyag talajnak, a szubmediterrán jellegű klímának és az átlagon felüli terméskorlátozásnak köszönhetően kiváló minőségű villányi classicus és prémium borokat készítünk, a 2008-as esztendőtől kezdve évente körülbelül 100 000 palackot.

DHC VILLÁNY

DHC Villány_villanyiborvidek_palkonya_mokos_pinceszet

Védett eredetű villányi bort kizárólag a borvidék területén szüretelt, meghatározott szőlőfajtákból lehet készíteni. Az eredetvédett villányi borokat a képen látható kikericses emblémával kiegészített “Districtus Hungaricus Controllatus Villány” feliratról ismerheted fel.

Tudj meg többet a villányi borok eredetvédelméről ITT.

További információk

Származási hely

Villányi Borvidék
SZÜRET: Kézi – szeptember első felében, fajtánként.
PALACKOZÁS: 2022. február 9.

Bor adatok

ALK.: 12,6 %
CUKOR: 2,7 G/L
SAV: 5,5 G/L
EXTRAKT: 19 G/L
SO2: 31/76 MG/L

Technológia jellemzők

Az illatok megőrzésének érdekében a zúzott szőlőt egy éjszakán át hidegen áztattuk. Az erjesztés irányítottan, 16-17 fokon, reduktívan fajtánként külön acéltartályban történt, majd ezt követően kerültek házasításra.

Többet szeretne tudni Pincészetünkről és a Villányi borvidékről? Iratkozzon fel hírlevelünkre most!

A *-al jelölt mezők kitöltése kötelező!
Die mit * gekennzeichneten Felder sind Pflichtfelder!
Fields marked with a * are required!