I Cuvée 2019

1 790 Ft

Ottonel Muskotály és Királyleányka könnyed, üde házasítása

classicus SZÁRAZ fehérBOR

Az Ottonel Muskotály behízelgő illatát és különleges zamatát a Királyleányka vidám savai frissítették fel és tették hosszabb életűvé “I Cuvée” fantázia névre keresztelt fehér cuvée-nkben.

Az “i” utal a házasítás alapját adó két illatos fajtára, valamint római számként az 1-re, mely a borkészítés során a zúzott szőlő hidegen áztatásának idejére utal.

Emellett az I Cuvée Pincészetünk új termékcsaládjának, az IVXCDM sorozatának első tétele.

Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 8-10°C

Remek választás zöldségek, grill ételek és halak mellé.

Elfogyott

Leírás

VÉDETT EREDETŰ CLASSICUS VILLÁNYI BOR

A Villányi borvidék északi részén fekvő Weingarten-dűlőben található szőlőültetvényeinken egyaránt megtalálhatóak a régióra jellemző hazai és nemzetközi fajták (portugieser, kékfrankos, pinot noir, merlot, cabernet franc, cabernet sauvignon). A lösz és vörösagyag talajnak, a szubmediterrán jellegű klímának és az átlagon felüli terméskorlátozásnak köszönhetően kiváló minőségű villányi classicus és prémium borokat készítünk, a 2008-as esztendőtől kezdve évente körülbelül 100 000 palackot.

DHC VILLÁNY

DHC Villány_villanyiborvidek_palkonya_mokos_pinceszet

Védett eredetű villányi bort kizárólag a borvidék területén szüretelt, meghatározott szőlőfajtákból lehet készíteni. Az eredetvédett villányi borokat a képen látható kikericses emblémával kiegészített “Districtus Hungaricus Controllatus Villány” feliratról ismerheted fel.

Tudj meg többet a villányi borok eredetvédelméről ITT.

További információk

Származási hely

Villányi Borvidék
SZÜRET: Kézi – 2019. augusztus
PALACKOZÁS: 2020. május 30.

Bor adatok

ALK.: 12,5 %
CUKOR: 2,5 G/L
SAV: 6,0 G/L
EXTRAKT: 20,9 G/L
SO2: 39/104 MG/L

Technológia jellemzők

Az illatok megőrzésének érdekében a zúzott szőlőt egy éjszakán át hidegen áztattuk. Az erjesztés irányítottan, 16-17 fokon, reduktívan, fajtánként külön acéltartályban történt.

Érdekelhetnek még…

Többet szeretne tudni Pincészetünkről és a Villányi borvidékről? Iratkozzon fel hírlevelünkre most!

A *-al jelölt mezők kitöltése kötelező!
Die mit * gekennzeichneten Felder sind Pflichtfelder!
Fields marked with a * are required!