Cabernet Franc 2020

3 390 Ft

TOP12 VILLÁNYI FRANC*

 

Aranyérem –  XXXIX. Szent György-napi Borverseny
Aranyérem – Országos Borverseny 2024

100% Cabernet Franc, 100% Villány – classicus formában 

classicus száraz vörösbor

A fajtára jellemző pirosbogyós gyümölcsök intenzív jegyei a tölgyfa hordós érlelés visszafogott karaktereivel társulva nyújtanak valódi élményt kóstolójuknak.

*Cabernet Franc 2020 classicus vörösborunkat a 2023-as évben a Villányi Franc & Franc Nemzetközi Fórum és Kóstolónap legjobb 12 tétele közé sorolták. A TOP12-ben 3 darab classicus, 6 darab premium és 3 darab super premium Cabernet Franc, Villányi Franc kapott helyet, így különösen büszkék vagyunk az elért sikerre. 

Recommended consumption temperature: 16-18°C.

A great choice for roasts, game and smoked cheeses.

Capacity: 750 ml

Egységár: 4.520 Ft/L

 

Policies on ordering and purchasing HERE reaches.

Leírás

VÉDETT EREDETŰ classicus VILLÁNYI BOR

Our vineyards, located in the Weingarten vineyard in the northern part of the Villány wine region, are home to the typical domestic and international varieties (Portugieser, kékfrankos, pinot noir, merlot, cabernet franc, cabernet sauvignon). Thanks to the loess and red clay soils, the sub-Mediterranean climate and the above-average yield limitation, the quality of the Villány classicus and premium winesWe produce around 100 000 bottles a year, starting in 2008.

DHC MANSION

DHC Villány_villanyiborvidek_palkonya_mokos_pinceszet

Villány wine of protected origin can only be made from specific grape varieties harvested in the wine region. Villány PDO wines can be identified by the words "Districtus Hungaricus Controllatus Villány", with the cherry blossom emblem in the picture.

Find out more about the protection of the origin of Villány wines HERE.

Additional information

Place of origin

Villányi Borvidék, Weingarten Dűlő – Palkonya
TALAJ: Dolomitic limestone base overlain by a layer of loess and red chalk
INSTALLATION: 2003
MŰVELÉS: Kordon
TERHELÉS: 84 Mázsa/HA
SZÜRET: Kézi – 2020. október 11.
PALACKOZÁS: 2023. április 04.

Wine data

ALK.: 14,5 %
CUKOR: 1,3 G/L
SAV: 5.5 G/L
EXTRAKT: 30 G/L

Technology Features

ERJESZTÉS: Irányított erjesztés acéltartályban.

ÉRLELÉS: A gyümölcsösség megőrzése érdekében a tétel egyik fele tartályban, másik fele 14 hónapig 300 literes, magyar tölgy hordóban érlelődött.

Görgessen a tetejére
en_USEnglish