Egy jókedvű, baráti hangulatban született ötletünket valósítjuk meg március végén „A kenyér illata” rendezvényünkkel. A kenyeret szeretjük enni, készíteni, várjuk mindazokat, akik szintén így éreznek. Vajon mitől lesz különleges, finom, egyedi? A hozzávalókon vagy a készítés módján múlik? Workshopjainkon ismert pékek mesélik el titkaikat, hogy minél többen élvezhessék otthon is a finom házi kenyereket!
Néhány fontos MINŐSÉGBELI kitétel, melyet minden kitelepülő péknek, kenyérkészítőnek be kell tartania:
> Kenyerek kizárólag természetes kovásszal készülhetnek!
> Minden termék típus hordozza a kézműves jegyeket (készítési módok, összetétel).
> Nem jelenhet meg rendezvényünkön „sütőipari – multi cégek reklámjai, alapanyag reklámjai stb.
Szakmai zsűrit állítunk fel ezen kitételek betartására.
Ajánljuk hozzá finom borainkat, ízlelgessétek, kóstoljátok, vásároljátok!
A rendezvényen idején fizetős workshopokra lehet regisztrálni, illetve ingyenes előadások, beszélgetések lesznek meghirdetett témában és időpontokban.
PROGRAMOK:
PARÁZS-MESTER POP-UP PÉKSÉG (Fő u. 49.) Róbert Mester részvételével és a Király pék és társa bt.-vel.
Két kemencében sütünk folyamatosan és lehetőség van vásárolni is:
-falusi kovászos focaccia
-kovászos kenyerek kavalkádja
-panettone bombák
-barna cukros-mandulás, kovászos- vajas tésztával tiroli rétes variációk
GARAT MALOM (Fő u. 49.) Garat malom – Mohács
Eszméletlen lisztek egyenesen Mohácsról.
ELŐADÁSOK
- 10:30- Mester Robert kenyérsütés fortélyai kovászvariációkkal
- 11:30-12:00 Garat Malom: Amit a lisztekről tudni kell
- 13:00-14:00 Takács Zoltán (BAKE MY DAY): A kovászos kenyér jótékony hatásai és az alapanyagok fontossága – MOKOS Pincészet
- 14:00 Mester Robert kenyérsütés fortélyai kovászvariációkkal15:00-15:30 Garat Malom: Amit a lisztekről tudni kell
PALKONYHA, PANZIÓ, SPEIZ (Fő u. 76.)
Idén is összeállt a kovász csapat. Vendégünk lesz Ormós Gabi (Jenői Pékség) Szabadfi Szabolcs (Szabi Pék, Panificio il Basilico), és a kenyér lelkű sztár séf Wolf András. Ismét lisztesek leszünk és egésznap sütünk, főzünk. A rendezvény ingyenes, de a workshopokra, valamint a vacsorára előzetes regisztráció szükséges.
12:00 – 19:00 PalKonyha nyitva! INGYENES!
Kenyér vásár (készletek erejéig), pizza focaccia, és bbq variációk a látványkonyhából. Kraft sörök és kistermelői borok a speizból a lugas alatt. Erre a programra nem szükséges regisztrálni szeretettel várunk kenyerek ételek a készletek erejéig.
Tanulj a legjobbaktól, workshopok: REGISZTRÁCIÓ SZÜKSÉGES! >>> https://kenyer.palkonyha.hu
HÁRSÁGYI PINCE
Kóstolók és finomságok borra hangolva a Parázs-Mester Pop-up kávézó kínálatából és persze a szarvasgomba sem hiányozhat Triflafater jóvoltából.
NÉMETH ÉS NÉMETH PINCÉSZET
Idén is Saródi Írisz Kecske sajt és házi kenyért, a Búza téri piac pékje lesz a vendégünk.
Helyben, fatüzelésű kemencében, élőkovásszal készít kenyereket (tönköly, rozs, király), vajas kiflit, mediterrán bagettet.
Ebédre tarjával és/vagy kecskesajttal sült zsemle készül. Lesznek különböző pogácsák, csigák, meglepetés édességek.
>>>>14 órától pedig várjuk a gyerekeket, akik Írisszel együtt süthetnek brióst!
HARASZTI BIRTOK (Szőlőhegy) Haraszti Családi Pincészet
12:00- Dj-k a Birtokon – Finom elektronikus ütemek a konyhából!
Rezidens dj-k pakolják a bakelit lemezeket!
14:00- Haraszti Ferkó pizzái sülnek a hagyományos fatüzelésű kemencében!
12:00- Roburjárat indul a Palkonya pincesor – Haraszti Birtok között
400Ft/fuvar Hívjátok a Roburt: +36 30 577 4331
VAJBISZTRÓ – Orfűi Malmok
Idén az Orfűi Malmok pékkölteményei és desszertjei költöznek egy napra a Vaj Bisztró portájára, de az étterem töltött káposztáját is a Malmok kovászos kenyerével szolgáljuk fel.
14:00 órától Füzes Kata az igazi foszlós kalács készítésének technikáját mutatja meg az ingyenes előadás résztvevőinek. Az előadáson való részvétel regisztrációhoz kötött! info@vajbisztro.hu
PAVILON PALKONYA – vendég Orma Gerilla Pékség
Egész nap kenyérsütés a kovász jegyében vendég pékkel: Váczi Gergellyel, akivel a pécsi Partisancafeban is találkozhattok.
Kínálata:
– félbarna kenyér a biodiverzitás jegyében, fougasse félbarna provance-i lepénykenyér, ciabattát amit kovászos kenyérrel sűrített aioli-ba mártogatva vagy lilahagyma lekvárral lehet kóstolni.Hmmmmm
BECK BORVERANDA – ÚJ HELYSZÍN (Fő u. 50.)
Bemutatkozik az új palkonyai étterem, melyben szintén a kenyér illat száll egész nap vendég pékkel.