„Kedves Kenyér illata látogatók!

Mint arról, már bizonyára értesültek, a kormány komoly korlátozásokat vezetett be a rendezvényeket illetően. Ezúton értesítjük Önöket, hogy A Kenyér illata rendezvényünket egy másik időpontban (júniusban) fogjuk megtartani. Hosszas mérlegelés után jutottunk erre a döntésre, hiszen a rendezvény jellege alapján nincs meg az 500 fős látogatói szám, de nem szeretnénk kockáztatni senki egészségét.

A rendezvény elmarad ugyan, de a szállóvendégeinket bátorítjuk, hogy jöjjenek el Palkonyára és élvezzék a falusi, tiszta levegőt, kapcsolódjanak ki, „lassuljanak be”. Kisebb csoportok részére ingyenes falu-járó programot kínálunk szombaton 14 órától (találkozó a Templom előtt). Éttermeink továbbra is nyitva várják vedégeiket. Megértésüket köszönjük! Jó egészséget kívánunk mindenkinek.


Üdvözlettel: Palkonya Turisztikai Egyesület”

A körülmények miatt A Kenyér Illata rendezvényt elhalasztjuk, egy másik időpontban fogjuk megrendezni. Megértésüket köszönjük.

Egy jókedvű, baráti hangulatban született ötletünket valósítjuk meg március végén „A kenyér illata” rendezvényünkkel. A kenyeret szeretjük enni, készíteni, várjuk mindazokat, akik szintén így éreznek. Vajon mitől lesz különleges, finom, egyedi? A hozzávalókon vagy a készítés módján múlik? Workshopjainkon ismert pékek mesélik el titkaikat, hogy minél többen élvezhessék otthon is a finom házi kenyereket! 

Néhány fontos MINŐSÉGBELI kitétel, melyet minden kitelepülő péknek, kenyérkészítőnek be kell tartania:
> Kenyerek kizárólag természetes kovásszal készülhetnek!
> Minden termék típus hordozza a kézműves jegyeket (készítési módok, összetétel).
> Nem jelenhet meg rendezvényünkön „sütőipari – multi cégek reklámjai, alapanyag reklámjai stb.
Szakmai zsűrit állítunk fel ezen kitételek betartására.

Ajánljuk hozzá finom borainkat, ízlelgessétek, kóstoljátok, vásároljátok!
A rendezvényen idején fizetős workshopokra lehet regisztrálni, illetve ingyenes előadások, beszélgetések lesznek meghirdetett témában és időpontokban.

PROGRAMOK:

PARÁZS-MESTER POP-UP PÉKSÉG (Fő u. 49.) Róbert Mester részvételével és a Király pék és társa bt.-vel.
Két kemencében sütünk folyamatosan és lehetőség van vásárolni is:
-falusi kovászos focaccia
-kovászos kenyerek kavalkádja
-panettone bombák
-barna cukros-mandulás, kovászos- vajas tésztával tiroli rétes variációk
GARAT MALOM (Fő u. 49.) Garat malom – Mohács
Eszméletlen lisztek egyenesen Mohácsról.

ELŐADÁSOK

  • 10:30- Mester Robert kenyérsütés fortélyai kovászvariációkkal
  • 11:30-12:00 Garat Malom: Amit a lisztekről tudni kell
  • 13:00-14:00 Takács Zoltán (BAKE MY DAY): A kovászos kenyér jótékony hatásai és az alapanyagok fontossága – MOKOS Pincészet
  • 14:00 Mester Robert kenyérsütés fortélyai kovászvariációkkal15:00-15:30 Garat Malom: Amit a lisztekről tudni kell

PALKONYHA, PANZIÓ, SPEIZ (Fő u. 76.)
Idén is összeállt a kovász csapat. Vendégünk lesz Ormós Gabi (Jenői Pékség) Szabadfi Szabolcs (Szabi Pék, Panificio il Basilico), és a kenyér lelkű sztár séf Wolf András. Ismét lisztesek leszünk és egésznap sütünk, főzünk. A rendezvény ingyenes, de a workshopokra, valamint a vacsorára előzetes regisztráció szükséges.

12:00 – 19:00 PalKonyha nyitva! INGYENES!
Kenyér vásár (készletek erejéig), pizza focaccia, és bbq variációk a látványkonyhából. Kraft sörök és kistermelői borok a speizból a lugas alatt. Erre a programra nem szükséges regisztrálni szeretettel várunk kenyerek ételek a készletek erejéig.

Tanulj a legjobbaktól, workshopok: REGISZTRÁCIÓ SZÜKSÉGES! >>> https://kenyer.palkonyha.hu

HÁRSÁGYI PINCE
Kóstolók és finomságok borra hangolva a Parázs-Mester Pop-up kávézó kínálatából és persze a szarvasgomba sem hiányozhat Triflafater jóvoltából.

NÉMETH ÉS NÉMETH PINCÉSZET
Idén is Saródi Írisz Kecske sajt és házi kenyért, a Búza téri piac pékje lesz a vendégünk.
Helyben, fatüzelésű kemencében, élőkovásszal készít kenyereket (tönköly, rozs, király), vajas kiflit, mediterrán bagettet.
Ebédre tarjával és/vagy kecskesajttal sült zsemle készül. Lesznek különböző pogácsák, csigák, meglepetés édességek.
>>>>14 órától pedig várjuk a gyerekeket, akik Írisszel együtt süthetnek brióst!

HARASZTI BIRTOK (Szőlőhegy) Haraszti Családi Pincészet
12:00- Dj-k a Birtokon – Finom elektronikus ütemek a konyhából!
Rezidens dj-k pakolják a bakelit lemezeket!
14:00- Haraszti Ferkó pizzái sülnek a hagyományos fatüzelésű kemencében!
12:00- Roburjárat indul a Palkonya pincesor – Haraszti Birtok között
400Ft/fuvar Hívjátok a Roburt: +36 30 577 4331

VAJBISZTRÓ – Orfűi Malmok
Idén az Orfűi Malmok pékkölteményei és desszertjei költöznek egy napra a Vaj Bisztró portájára, de az étterem töltött káposztáját is a Malmok kovászos kenyerével szolgáljuk fel.
14:00 órától Füzes Kata az igazi foszlós kalács készítésének technikáját mutatja meg az ingyenes előadás résztvevőinek. Az előadáson való részvétel regisztrációhoz kötött! info@vajbisztro.hu

PAVILON PALKONYA – vendég Orma Gerilla Pékség
Egész nap kenyérsütés a kovász jegyében vendég pékkel: Váczi Gergellyel, akivel a pécsi Partisancafeban is találkozhattok.
Kínálata:
– félbarna kenyér a biodiverzitás jegyében, fougasse félbarna provance-i lepénykenyér, ciabattát amit kovászos kenyérrel sűrített aioli-ba mártogatva vagy lilahagyma lekvárral lehet kóstolni.Hmmmmm

BECK BORVERANDA – ÚJ HELYSZÍN (Fő u. 50.)
Bemutatkozik az új palkonyai étterem, melyben szintén a kenyér illat száll egész nap vendég pékkel.

MOKOS PINCÉSZET

vendég: BAKE MY DAY PÉKSÉG  

13:00-14:00 TAKÁCS ZOLTÁN (BAKE MY DAY): A KOVÁSZOS KENYÉR JÓTÉKONY HATÁSAI ÉS AZ ALAPANYAGOK FONTOSSÁGA

Előadás és kötetlen beszélgetés kóstoló flatokkal

A Pincészet vendége, Takács Zoltán (BAKE MY DAY pékség) a kovászos kenyér jótékony hatásairól és a gondosan válogatott alapanyagokról tart előadást, mely  kötetlen beszélgetéssel, valamint kóstoló falatokkal egészül ki. Az előadáshoz társított kenyér kóstoló élményét sajttállal, kenyérlángossal és természetesen Mokos villányi borokkal, továbbá gyümölcsbor különlegességekkel fokozhatják az érdeklődők.

MOKOS PINCÉSZET

vezetett pincelátogatás

10:00 és 15:00 Mokos Pincészet- borkóstoló terem

TEKINTSEN BE A KULISSZÁK MÖGÉ ÉS ISMERJE MEG PINCÉSZETÜNK TÖRTÉNETÉT!

Vegyen részt vezetett pince- és birtoklátogató programunkon, mely során megismerheti a Villányi- hegység lankáinak ölelésében található családi birtokunkat, a  közel 2000 m2-es pincészetünket, valamint a borkészítés folyamatába is betekintést engedünk.

A program magában foglalja egy 100%-os Mokos gyümölcslé kóstolását.

A program ára: 1 500 Ft/fő.

A programon való részvétel előzetes helyszíni regisztrációhoz kötött!

Mokos_Pinceszet_palkonya_villanyi_borvidek_Mokos_Peter

Várjuk a vendégeinket 2020.március 28-án.

További információk a rendezvényről ITT.

 

Forrás: Palkonya.hu

Többet szeretne tudni Pincészetünkről és a Villányi borvidékről? Iratkozzon fel hírlevelünkre most!

A *-al jelölt mezők kitöltése kötelező!
Die mit * gekennzeichneten Felder sind Pflichtfelder!
Fields marked with a * are required!