REDy 2019

1 990 Ft

Fiatalosság és gyümölcsösség: REDY 

classicus SZÁRAZ VÖRÖSBOR

A Villányi borvidék új bisztróborának immár harmadik évjárata, melynek nevében az Y arra utal, hogy a villányi pincészetek ezen a közösségi összefogáson alapuló fiatalos vörösborral szeretnék megszólítani és megnyerni maguknak az Y generációt. Tekinthetünk rá egyfajta bevezető borként is, mely könnyedségével megnyitja a testes villányi vörösborokhoz vezető kóstolást.

A dominánsan Portugieser alapokra épülő házasításunk a 2019-es évjáratban a Kékfrankos fűszerességének pikantériájával egészül ki, melyhez  a Zweigelt jellegzetes zamata és  a Cabernet Franc aromatikus jegyei társulnak. Így a korábbi évjáratokhoz hasonlóan egy igazán fiatalos vörösbort kaptunk, mely tökéletes társa a családi, baráti beszélgetéseknek és akár a bulis esteknek egyaránt.

Szőlőfajták:

  • Portugieser : 55%
  • Kékfrankos : 25%
  • Zweigelt: 10%
  • Cabernet Franc: 10%

 

 

 

Elfogyott

Leírás

Védett eredetű classicus villányi bor

A Villányi borvidék északi részén fekvő Weingarten-dűlőben található szőlőültetvényeinken egyaránt megtalálhatóak a régióra jellemző hazai és nemzetközi fajták (portugieser, kékfrankos, pinot noir, merlot, cabernet franc, cabernet sauvignon). A lösz és vörösagyag talajnak, a szubmediterrán jellegű klímának és az átlagon felüli terméskorlátozásnak köszönhetően kiváló minőségű villányi classicus és prémium borokat készítünk, a 2008-as esztendőtől kezdve évente körülbelül 100 000 palackot.

DHC Villány

DHC Villány_villanyiborvidek_palkonya_mokos_pinceszet

Védett eredetű villányi bort kizárólag a borvidék területén szüretelt, meghatározott szőlőfajtákból lehet készíteni. Az eredetvédett villányi borokat a képen látható kikericses emblémával kiegészített “Districtus Hungaricus Controllatus Villány” feliratról ismerheted fel.

Tudj meg többet a villányi borok eredetvédelméről ITT.

 

További információk

Származási hely

Weingarten Dűlő – Palkonya
TELEPÍTÉS: 2003
MŰVELÉS: Alacsony kordon

Bor adatok

Alk.: 12,5 %

Technológia jellemzők

ERJESZTÉS: Koracél tartályban 21-25 °C hőmérsékleten, 3-4 óránként csömöszölve

ÉRLELÉS: Könnyedség megőrzése érdekében gyors palackozás, fahordós érlelés nincs.

Többet szeretne tudni Pincészetünkről és a Villányi borvidékről? Iratkozzon fel hírlevelünkre most!

A *-al jelölt mezők kitöltése kötelező!
Die mit * gekennzeichneten Felder sind Pflichtfelder!
Fields marked with a * are required!