I Cuvée 2020

1 790 Ft

Elfogyott

Illatos, könnyed, üde 

classicus SZÁRAZ whiteWINE

The seductive aromas and unique flavours of Ottonel Muskotály and Yellow Muskotály are enlivened and made more long-lived by the cheerful acidity of Lime Leaf, Royal Daughter and Tramini in our white cuvée "I Cuvée" fantasy.

A fajták nagyobbik részét saját, 2018-ban telepített palkonyai szőlőterületünk első termése adja, melyet villányi területekről vásárolt szőlő színesít.

The "i" refers to the tax on which the marriage is based fragrant varieties, and the Roman numeral for 1-as the crushed grapes were cold soaked overnight during the winemaking process.

Emellett az I Cuvée Pincészetünk új termékcsaládjának, az IVXCDM sorozatának első tétele.

Recommended consumption temperature: 6-8°C

Great with vegetables, grilled dishes and fish.

Capacity: 750 ml

Egységár: 2387 Ft/liter

Policies on ordering and purchasing HERE reaches.

Leírás

CLASSICUS VILLÁNY WINE OF PROTECTED ORIGIN

Our vineyards, located in the Weingarten vineyard in the northern part of the Villány wine region, are home to the typical domestic and international varieties (Portugieser, kékfrankos, pinot noir, merlot, cabernet franc, cabernet sauvignon). Thanks to the loess and red clay soils, the sub-Mediterranean climate and the above-average yield limitation, the quality of the Villány classicus and premium winesWe produce around 100 000 bottles a year, starting in 2008.

DHC MANSION

DHC Villány_villanyiborvidek_palkonya_mokos_pinceszet

Villány wine of protected origin can only be made from specific grape varieties harvested in the wine region. Villány PDO wines can be identified by the words "Districtus Hungaricus Controllatus Villány", with the cherry blossom emblem in the picture.

Find out more about the protection of the origin of Villány wines HERE.

Additional information

Place of origin

Villány Wine Region
SZÜRET: Kézi – 2020. szeptember első felében, fajtánként.
PALACKOZÁS: 2021. április 14.

Wine data

ALK.: 12,5 %
CUKOR: 1,8 G/L
SAV: 5,7 G/L
EXTRACT: 20 G/L
SO2: 31/102 MG/L

Technology Features

Az illatok megőrzésének érdekében a zúzott szőlőt egy éjszakán át hidegen áztattuk. Az erjesztés irányítottan, 16-17 fokon, reduktívan fajtánként külön acéltartályban történt, majd ezt követően kerültek házasításra.

Görgessen a tetejére
en_USEnglish