Cabernet2 Rozé 2018

1 790 Ft

Elfogyott

Nyár a négyzeten

classicus SZÁRAZ rosé WINE

Cabernet Franc és Cabernet Sauvignon gyümölcsös párosítása, melyet a könnyedség megőrzésének érdekében hordós érlelés nélkül töltöttünk palackba. Nyári esték kiváló társa!

50% Cabernet Franc és 50% Cabernet Sauvignon házasítása.

Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 8 – 10°C

Ízgazdag, tartalmas rozénk fogyasztását elsősorban könnyű ételek mellé javasoljuk.

 

Article number: CR2_18 Category:

Leírás

CLASSICUS VILLÁNY WINE OF PROTECTED ORIGIN

Our vineyards, located in the Weingarten vineyard in the northern part of the Villány wine region, are home to the typical domestic and international varieties (Portugieser, kékfrankos, pinot noir, merlot, cabernet franc, cabernet sauvignon). Thanks to the loess and red clay soils, the sub-Mediterranean climate and the above-average yield limitation, the quality of the Villány classicus and premium winesWe produce around 100 000 bottles a year, starting in 2008.

DHC MANSION

DHC Villány_villanyiborvidek_palkonya_mokos_pinceszet

Villány wine of protected origin can only be made from specific grape varieties harvested in the wine region. Villány PDO wines can be identified by the words "Districtus Hungaricus Controllatus Villány", with the cherry blossom emblem in the picture.

Find out more about the protection of the origin of Villány wines HERE.

Additional information

Place of origin

Weingarten Vineyard - Palkonya
INSTALLATION: 2003
OPERATION: Low cordon
TERHELÉS: 58 Mázsa/HA
SZÜRET: kézi – 2018. október 12-15. fajtánként
PALACKOZÁS: 2019. április

Wine data

ALK.: 14,5 %
CUKOR: 1,5 G/L
SAV: 6,8 G/L
EXTRAKT: 26 G/L
SO2: 28/123 MG/L

Technology Features

5 órával a bogyózást és a zúzást követően 4-5% színlevet engedtünk le a vörösbor erjesztőtartályból. Az így nyert mustot hidegen, irányítottan (reduktívan) erjesztettük. A vastag héjú, karakteres fajtáknak, valamint a tökéletesen érett alapanyagnak köszönhetően telt, mély színű különleges rozét töltöttünk palackba.

Görgessen a tetejére
en_USEnglish