REDy 2022

2 590 Ft

aranyérem a xxxviii. szent györgy-napi borverseny
ezüstérem az 54. villányi borversenyen
ezüstérem a portugieser du monde nemzetközi borversenyen 2023

Fiatalosság és gyümölcsösség: REDY 

classicus SZÁRAZ VÖRÖSBOR

A Villányi borvidék fiatalos bisztróbora, melynek nevében az Y arra utal, hogy a villányi pincészetek ezen a közösségi összefogáson alapuló fiatalos vörösborral szeretnék megszólítani és megnyerni maguknak az Y generációt. Tekinthetünk rá egyfajta bevezető borként is, mely könnyedségével megnyitja a testes villányi vörösborokhoz vezető kóstolást.

A dominánsan Portugieser alapokra épülő házasításunk a 2022-es évjáratban a Kékfrankos fűszerességének pikantériájával egészül ki, melyhez a Cabernet Franc és a Merlot gyümölcsös karakterei társulnak. Így a korábbi évjáratokhoz hasonlóan egy igazán fiatalos vörösbort kaptunk, mely tökéletes társa a családi, baráti beszélgetéseknek és akár a bulis esteknek egyaránt.

Fajták:

  • Kékoportó : 60%
  • Kékfrankos : 26%
  • Cabernet Franc: 10%
  • Merlot 4%

Kiszerelés: 750 ml

Egységár: 3.453 Ft/L

Rendeléssel és vásárlással kapcsolatos szabályzatokat ITT éri el.

Out of stock

Description

Védett eredetű classicus villányi bor

A Villányi borvidék északi részén fekvő Weingarten-dűlőben található szőlőültetvényeinken egyaránt megtalálhatóak a régióra jellemző hazai és nemzetközi fajták (portugieser, kékfrankos, pinot noir, merlot, cabernet franc, cabernet sauvignon). A lösz és vörösagyag talajnak, a szubmediterrán jellegű klímának és az átlagon felüli terméskorlátozásnak köszönhetően kiváló minőségű villányi classicus és prémium borokat készítünk, a 2008-as esztendőtől kezdve évente körülbelül 100 000 palackot.

DHC Villány

DHC Villány_villanyiborvidek_palkonya_mokos_pinceszet

Védett eredetű villányi bort kizárólag a borvidék területén szüretelt, meghatározott szőlőfajtákból lehet készíteni. Az eredetvédett villányi borokat a képen látható kikericses emblémával kiegészített “Districtus Hungaricus Controllatus Villány” feliratról ismerheted fel.

Tudj meg többet a villányi borok eredetvédelméről ITT.

 

Additional information

Származási hely

Weingarten Dűlő – Palkonya
TELEPÍTÉS: 2003
MŰVELÉS: Alacsony kordon

Bor adatok

ALK.: 13,5 %
CUKOR: 1,2 G/L
SAV: 5,5 G/L

Technológia jellemzők

ERJESZTÉS: Koracél tartályban 21-25 °C hőmérsékleten, 3-4 óránként csömöszölve

ÉRLELÉS: Könnyedség megőrzése érdekében gyors palackozás, fahordós érlelés nincs.