Impozáns Rendezvényterem a Villányi borvidék szívében

Családi birtokunk és borászatunk a Villányi borvidék legszebb településén, Palkonyán található. Pincészetünk építését 2010-ben kezdtük meg, és a pince-beruházás keretében döntöttünk úgy, hogy pincészetünk és a település életét tovább színesítjük egy színház- és rendezvényteremmel. Sokan kérdezik: honnan jött az ötlet?

Palkonya 2007-ben elnyerte az Európa Kulturális Falu címet és a falu mottója is a következő: „Palkonya, ahol a Bor és a Kultúra összeér”. Az apró település méltán szolgál rá erre a címre, a faluvégi domboldalt beborító, 53 présházból álló pincesorral és folyamatos, aktív kulturális tevékenységével. A település hagyományos, egységes arculatáról, az épített és tárgyi értékek megőrzéséről is nevezetes: több mint ötven lakóépület helyi védelem alá tartozik.

A borosgazdák, az önkormányzat és a helyi lakosok összefogásának eredményeképpen a Palkonyai Nyitott Pincék fesztiválnak már több évtizedre visszanyúló hagyománya van, és az alternatív művészi világot megmozgató Ördögkatlan Fesztiválnak is állandó helyszíne a falu.

Ezen kezdeményezést folytatva úgy gondoltuk, miért is ne lehetne Palkonya a Villányi Borvidék kulturális fellegvára, ahol a bor és a kultúra akár egy színházi előadással összekapcsolt borkóstoló vagy borvacsora keretében valóban összeér és ahol a borvidékre látogató bor- és kultúrakedvelő közönségnek különleges gasztro-kultrális élményben lehet része.

A fenti cél megvalósítását szem előtt tartva döntöttünk úgy, hogy az egykori palkonyai kőbánya felhagyott bányaudvarába beépített borászatunkban a borászati feldolgozó tér fölött egy színház- és rendezvénytermet hozunk létre. A pinceberuházás maga egy páratlan környezetben valósult meg, a palkonyai halastó partján, csodás rálátással a palkonyai pincesorra, a műemléki körtemplomra, és a virágzó gyümölcsösökre a völgy túloldalán.

A színházterem 300 fős nézőtere és 60 fős páholya kiegészülve a hang és fénytechnikai eszközökkel olyan befogadóképességet és technológiai felszereltséget biztosít, mely színvonalas, magas kulturális értékű rendezvények megvalósítását is lehetővé teszi. A terem akusztikai tervezését –többek között – a Pécsi Kodály Központot is tervező Arató Akusztikai Kft. végezte, így a speciális kialakításnak köszönhetően tökéletes koncerthelyszín.

Amennyiben a rendezvény jellege úgy kívánja, a terem akár asztalokkal is berendezhető, kiváló helyszín lehet nagy létszámú konferenciák, csapatépítő tréningek, partnertalálkozók, esküvők lebonyolítására is. 

Rendezvénnyel kapcsolatos kérdésekben keressen minket alábbi elérhetőségeinken:

Mokos Viktória
Telefon: +36 70/ 425-0334

Menráth Dalma
Telefon: +36 70/ 509-8779

E-mail: szervezes@mokos.hu
7771, Palkonya, Hegyalja út 1.

Többet szeretne tudni Pincészetünkről és a Villányi borvidékről? Iratkozzon fel hírlevelünkre most!

A *-al jelölt mezők kitöltése kötelező!
Die mit * gekennzeichneten Felder sind Pflichtfelder!
Fields marked with a * are required!